De lang verwachte Windows 10 is er dan eindelijk. Dat men blij is met de plaatsvervanger van Windows 8 blijkt wel, want binnen nog geen 24 uur waren er al 14 miljoen downloads geïnstalleerd. En binnen een maand waren dat er al 75 miljoen. Komt dit doordat Windows 10 voor gebruikers van Windows 7 en 8/8.1 tijdelijk gratis is of heeft deze populariteit ook nog een andere oorzaak?

Voordelen van Windows 10

De gratis te downloaden Windows 10 voor Windows 7 en 8/8.1 gebruikers is zeker één van de redenen van de populariteit. Een andere reden is dat deze Windowsversie waar gaat maken wat Windows 8 niet lukte.  Zo zijn de startknop en het startmenu weer terug van weggeweest en heeft Windows 10 ook nog wat extra mogelijkheden erbij gekregen. De Windows 10 gebruiker hoeft zijn scherm maar aan te raken en dan treedt het touchscreen in werking. Maar ook de Task view is een uitkomst. Hiermee heb je in één beeld een duidelijk overzicht over alle openstaande vensters.

windows 10

Zeker de moeite waard

Wat is er nog meer veranderd aan het besturingssysteem ten opzichte van de andere Windowsversies, dat Windows 10 de moeite waard maakt om te installeren? We zetten ze eens op een rijtje:

  • Lichter besturingssysteem: doordat het allemaal efficiënter is ingericht, vergt het ook minder van de hardware. De opstarttijden zijn ook korter gemaakt, zodat je sneller aan de slag kunt en de slaapfunctie is verbeterd.
  • Beter te beheren: instellingen kunnen makkelijker door beheerders gewijzigd worden en uitgerold worden computers van de cliënt.
  • Eén app voor alle versies: je hoeft een app maar één keer aan te schaffen en is bruikbaar op meerdere apparaten.
  • Eenvoudiger te upgraden: je kunt van Windows 7 en 8 in één keer upgraden naar Windows 10 zonder dat je maar ook enige instelling verliest.
  • Koppelen aan Azure: het is mogelijk om vanaf Windows 10 computers te koppelen aan Microsofts online versie Active Directory – Azure. Dit is ideaal voor bedrijven.
  • Mobiele apparaten op afstand beheren: er zijn functies toegevoegd om apparaten zoals tablets en smartphones op afstand te beheren.

En zo zijn er nog wel meer dingen op te noemen waardoor Windows 10 behoorlijk interessant is om op je computer te hebben.