In onze huidige maatschappij kun je eigenlijket niet meer zonder internet. Heb je geen internet, dan loop je al gauw tegen problemen aan. Zelfs ouderen hebben tegenwoordig internet. Je surft over het net van facebook naar twitter naar Instagram en weer terug. Zo ga je van website naar website en het liefst in een rap tempo. Alleen het tempo, daar ontbreekt het nog wel eens aan.

Te weinig keuze

Snel internet is lastig te vinden en blijkt niet overal mogelijk te zijn. Woon je buiten de bebouwde kom dan kan het zomaar zijn dat jij geen gebruik kunt maken van snel internet, omdat het gewoon niet beschikbaar is. Natuurlijk zijn er providers die snel internet aanbieden, alleen de keuze is beperkt, dit blijkt uit een onderzoek van de consumentenbond. Als internetgebruiker wil je toch gewoon zelf kunnen kiezen bij welke provider jij je internet en dergelijke wilt afnemen? Wil je echt snel internet, dan wordt je gewoon gedwongen om voor bepaalde providers te kiezen of je nu wilt of niet.

Alles-in-één bundel steeds meer in trek

De alles-in-één bundel neemt een steeds groter wordend deel van de communicatiemarkt in. Pakketten waar telefonie, digitale TV en internet in één bundel aangeboden worden, zijn razend populair. Vooral nu er aan zo’n bundel ook je mobiele telefoon gekoppeld kan worden. Het is handig en het is een stuk goedkoper. En dat is iets waar wij in onze maatschappij toch veel waarden aan hechten.

Tegelijkertijd internetten en tv kijken

In de meeste huishoudens zijn er meerdere laptops, pc’s en televisies aanwezig. Dat houdt in dat de mogelijkheid bestaat dat meerdere mensen binnen het gezin tegelijkertijd willen internetten en tv kijken. Maar met een lage internetsnelheid zal hier niet veel van terechtkomen. Voor sneller internet heb je toch zeker wel 30 Mbit per seconde nodig en het liefst nog meer. Providers beloven vaak veel zoals snel internet en altijd beschikbaar. Maar de werkelijkheid pakt nog wel eens anders uit. Wees dus secuur in het kiezen van je internetprovider en check zo nodig je exacte internetsnelheid.

Graphic_12002